Log In

Onze didactische methoden

Onze didactische methoden

Dutch First biedt verschillende soorten NT2 les aan, om in verschillende behoeftes te voorzien. In elke NT2 les (Nederlands als Tweede taal; ook wel Nederlands voor anderstaligen) ligt de focus op actieve deelname. SMARTtechnologie wordt gebruikt om interactiviteit te stimuleren en samenwerking te faciliteren. Onze NT2 docent staat klaar om je feedback te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Ze coachen je in alle taalvaardigheden: luisteren, spreken, lezen, schrijven en grammatica. Er wordt van cursisten verwacht dat ze het vocabulaire thuis bestuderen voorafgaand aan de lessen en na iedere les huiswerk maken om de grammatica en andere vaardigheden te herhalen en oefenen. Vanwege hun relatief hoge tempo zijn onze lessen bijzonder geschikt voor expats en andere volwassenen die ervaring hebben met het leren van een vreemde taal via onderwijs. Voor het volgen van onze cursussen is het niet nodig om Engels te spreken. Het kunnen lezen en schrijven in het Latijnse alfabet is wel noodzakelijk.

Volledig in het Nederlands

Vanaf de eerste les worden onze cursussen volledig in het Nederlands gegeven. We bieden zo de kans om je volledig onder te dompelen in de Nederlands taal. In onze ervaring, een succesvolle aanpak. Na één les kunnen cursisten al iemand begroeten en zichzelf voorstellen in het Nederlands. We beginnen altijd met eenvoudige woorden, visuele ondersteuning (door foto’s en het uitbeelden van woorden) en veel herhalingen, om ervoor te zorgen dat de inhoud duidelijk is. Zelfs voor de nieuwste leerlingen. Onze NT2 docenten zijn getraind in de didactische methode om zich te uiten in Nederlands dat begrijpelijk is voor beginners. Cursisten kunnen altijd met elkaar praten in andere talen die zij spreken en het stellen van vragen in het Engels is geen enkel probleem, zeker op de beginnersniveaus.

Het spreken van uitsluitend Nederlands in de Nederlandse les, helpt om van het spreken van de taal een gewoonte te maken. Het is makkelijk om uit gewoonte vragen te stellen in het Engels, als je weet dat je docent en medecursisten je toch wel begrijpen. Door vanaf het begin zoveel mogelijk te focussen op het Nederlands, ben je dit voor. Je geeft jezelf zo de meeste kansen om Nederlands te spreken en oefenen. Het beginnen met spreken in een vreemde taal, kan als een grote hindernis voelen. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om de sprong te maken. Bij Dutch First word je hier daarom vanaf het begin rustig in begeleid. Een volledig Nederlandse leeromgeving draagt eraan bij dat je jezelf kunt uitdagen zonder enige druk. Fouten maken mag!

Het gebruiken van een steuntaal kan zelfs tegen je werken. Sommige Engelse en Nederlandse woorden klinken vergelijkbaar, maar betekenen heel iets anders. Denk bijvoorbeeld aan ‘de mond’ en ‘the month’. Ook verschillen de Nederlandse en Engelse grammatica veel. Het is vaak makkelijker om te focussen op het concept of de structuur in het Nederlands, dan een vertaling te bedenken.

Klassikale cursussen op locatie

Ieder lokaal is uitgerust met een SMARTboard, waarop de lesinhoud wordt gepresenteerd. We gebruiken SMARTtechnologie om actieve deelname te stimuleren in verschillende groepsindelingen, zoals oefeningen, spelletjes en uitleg van de docent. We gebruiken de boeken ‘Contact! Nieuw’ van uitgeverij Intertaal. Het tekstboek wordt meestal gebruikt in de les, het werkboek voor huiswerk. In het tekstboek vind je ook een woordenlijst per hoofdstuk. Je kunt kiezen om de papieren boeken te gebruiken, de digitale versie, of een combinatie van beide. Denk eraan om een laptop of tablet mee te nemen, als je de digitale boeken wil gebruiken in de NT2 les. Het scherm van een smartphone is niet groot genoeg om de les te kunnen volgen. Welke boeken worden gebruikt in jouw lessen, kun je lezen in de cursusomschrijving van jouw specifieke cursus.

Online cursussen

Onze online lessen worden gegeven via Zoom en maken gebruik van SMARTtechnologie. Als onderdeel van de cursus krijg je 24/7 toegang tot ons e-learningplatform. Hier kun je vocabulaire en grammatica leren, je uitspraak oefenen, lezen, luisteren en schrijven. De e-learningmodule is specifiek ontwikkeld rondom thema’s uit het leven van expats of andere volwassenen die nieuw zijn in Nederland. De oefeningen zijn gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek. Je kunt met 1 klik je schrijfoefeningen uploaden naar je docent, die je van feedback zal voorzien. Ook kun je zowel tijdens als buiten de lestijden je docent vragen stellen. Tijdens de NT2 les krijg je de tijd om in groepjes te oefenen met spreken, met feedback van je docent.

Zelfstudiecursussen

Zelfstudiecursussen gebruiken dezelfde online module, zonder de online lessen, maar met begeleiding van een echte docent, die je van feedback voorziet en je vragen beantwoordt. Je docent heeft inzicht in je voortgang en stuurt je individuele leerplannen om je te motiveren en begeleiden in je Nederlandse leerproces.

Individuele lessen

Privélessen kunnen online plaatsvinden, in één van de lokalen op onze locatie, of een combinatie van de twee. Je kunt ervoor kiezen te werken met de boeken, de e-learningmodule, beiden, of juist andere materialen. We maken graag samen met jou een plan dat precies aansluit bij jouw leerbehoeftes. Onze individuele lessen Nederlands zijn perfect voor cursisten die willen focussen op een specifiek thema of willen trainen voor een examen. Je kunt de lessen flexibel inplannen, afhankelijk van jouw agenda en de beschikbaarheid van een docent en lokaal.

Login