Log In

A0 – A2 Nederlandse cursus voor beginners

De beste cursus Nederlands voor beginners

Maak een vliegende start met je Nederlandse taal. Leer Nederlands in het Nederlands, vanaf het begin in een kleine groep met mensen op hetzelfde niveau. Onze lessen focussen op actieve deelname om snelle vooruitgang in alle taalvaardigheden te boeken.

Onze cursussen Nederlands zijn perfect om snel en effectief Nederlands te leren, met als doel een niveau van vaardigheden die je in je dagelijks leven en op de werkvloer in kan zetten.

Onze A0-A2 cursussen voor beginners zijn ideaal voor iedereen, of je nu kort of voor lange tijd in Nederland verblijft, of als je op afstand Nederlands wil leren. Gebaseerd op de CEFR-niveaus (Common European Framework of Reference for Languages) maken onze persoonlijke en interactieve cursussen met gemotiveerde docenten het leren van de Nederlandse taal leuk en haalbaar.

Je Nederlandse cursus zal volledig in het Nederlands worden gegeven, geen andere hulptaal is benodigd. Dit betekent ook dat vanaf de eerste les geoefend wordt met het spreken en begrijpen van het Nederlands. Dit maakt onze cursussen onderdompelend en efficiënt. Of je nu lessen van afstand online volgt, of bij ons op locatie, na de cursus heb je je communicatievaardigheden in het Nederlands naar een hoger niveau gebracht!

Dit is onze meest populaire cursus voor beginners, een Full Package cursus Nederlands die de niveaus A0, A1 en A1 behandeld. Perfect als je basisvaardigheden wilt oefenen voor simpele gesprekken in het Nederlands.

Starting from 350 EUR

Na het afronden van deze cursus kun je:

 • Begroeten en jezelf en anderen introduceren in het Nederlands
 • Je naam spellen met het Nederlands alfabet
 • Tellen en klokkijken in het Nederlands
 • Over jezelf en je familie vertellen en ook anderen hierom vragen
 • Korte alledaagse gesprekken hebben in het Nederlands, zoals in de winkel, op de markt, op werk, bij een sociaal evenement, enz.
 • Met de dokter over medische problemen praten en simpel advies en instructies begrijpen
 • Praten over het werk wat je hebt of wat je wil doen
 • Spreken en schrijven met correcte zinsvolgorde
 • Werkwoorden gebruiken in de tegenwoordige en verleden tijd
 • De meest belangrijke informatie uit het nieuws begrijpen
 • Op gepaste manier in formele en informele context communiceren

Kies wat bij jou past!

Je kunt de cursus kiezen die het beste bij jouw wensen en beschikbaarheid past. Ten eerste kun je kiezen tussen standaard en intensieve cursussen. Standaardcursussen hebben twee keer per week les, intensieve cursussen vier keer per week. Daarnaast kun je kiezen tussen classroom-based cursussen, oftewel klassikale cursussen op locatie en online cursussen met les in de virtual classroom via Zoom. Onze klassikale cursussen op locatie hebben lessen van 3 lesuren van 45 minuten per les. Online cursussen hebben lessen van 2 lesuren van 45 minuten per les.

Kies onze meest populaire Full Package cursus Nederlands voor beginners. Deze cursus behandelt de volledige A1 en A2 niveaus en is perfect voor beginners met de Nederlandse taal.

Dit is de eerste van twee cursuspakketten op het A0-A2 niveau bij Dutch First en is bedoeld voor beginners van de Nederlandse taal. Je zal snel Nederlandse vaardigheden ontwikkelen en geïntroduceerd worden aan het leven in Nederland.

Dit is de eerste van vier cursusmodules voor beginners. Deze cursus is bedoelt voor volledige beginners met de Nederlandse taal die in een korte cursus de basisbeginselen van het Nederlands willen leren.

Deze tweede van vier cursusmodules voor beginners is bedoelt voor degenen die al een A0 cursus bij ons of een vergelijkbare cursus hebben afgerond, basiskennis van de Nederlandse taal hebben en verder willen werken aan het uitbreiden en verbeteren van hun kennis van het Nederlands.

Dit is het tweede cursuspakket voor beginners bij Dutch First en is bedoeld voor personen die het A1-niveau al succesvol hebben afgerond en verder willen gaan met het A2 elementair-basisniveau.

Deze cursus volgt na het A1 beginner-niveau en is de derde van vier cursusmodules voor beginners. In de A2.1 cursus zul je verder werken aan je Nederlandse taalvaardigheden en leer je te communiceren in de verleden tijd.

Dit is de laatste van vier cursusmodules voor beginners en is het vervolg op de A2.1 cursus. In deze cursus rond u het A2 niveau af en bereid je je voor op het B1 niveau door je A1- en A2-niveau vaardigheden te versterken.

Cursusmateriaal voor classroom-based cursussen

Het gebruik van boeken en andere cursusmaterialen tijdens de cursus is verplicht. De boeken zijn niet inclusief in de prijs en u kunt de boeken bij ons of in meeste (online) boekhandels aanschaffen. Je docent zal ook extra materiaal verschaffen wat niet bij het tekstboek en bijbehorende werkboek hoort. Het huiswerk zal gebaseerd worden op het tekstboek en werkboek gebruikt tijdens de cursus.

Verplicht cursusmateriaal:

A0-A1 niveau: Contact! nieuw 1 tekstboek en werkboek

A2-niveau: Contact! Nieuw 2 tekstboek en werkboek

Voor de A0-A2 Full Package cursus heeft u beide boeken nodig. De boeken zijn beschikbaar als geprinte hard-copy versie of als digitale versie (14 maanden). U kunt kiezen wat u wil gebruiken. Neem de boeken of een apparaat met uw e-boeken mee naar elke les.

 • Contact! Nieuw 1 (A1): set hard-copy tekstboek en werkboek inclusief digitale licentie € 78,95; of digitaal tekst- en werkboek voor €44,95
 • Contact! Nieuw 2 (A2): set hard-copy tekstboek en werkboek inclusief digitale licentie €78,95; of digitaal tekst- en werkboek voor €44,95

Cursusmateriaal voor online cursussen

Onze online E-learning + virtual classroom cursussen zijn all-inclusive cursussen. Je krijgt bij je cursus 24/7 toegang tot de digitale leermiddelen met taaltraining zoals luistervaardigheid, uitspraak, lezen, schrijfoefeningen en Nederlandse grammatica, tot een maand na de cursus. Je ontvangt je studentenaccount en instructies voor de start van de cursus van ons. Voor iedere les is ongeveer 4 uur voorbereiding vereist (ook voor de eerste les!). Je hebt LIVE lessen Nederlands van 2 lesuren (2x 45 minuten) in onze virtual classroom, met een echte docent en klasgenoten. Boeken zijn voor deze cursus niet benodigd.

Cursuscertificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een officieel digital cursuscertificaat van Dutch First als bewijs van deelname in de cursus als je tenminste 80% van de lesuren hebt bijgewoond.

Feestdagen

Lessen die volgens schema op een nationale feestdag vallen worden verplaatst naar een vrijdag of de cursus zal met één lesdatum uitlopen. Er zijn geen lessen tussen kerst en nieuwjaar.

Login