Log In

B2 Cursus Nederlands voor gevorderden

B2 Cursus Nederlands voor gevorderden

Versterk je luister-, spreek- lees- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en communiceer onafhankelijk

Onze Nederlandse cursus voor gevorderden is ontworpen voor cursisten die hun lezen, schrijven, luisteren en spreken in het Nederlands naar een niveau willen brengen van een gevorderd en onafhankelijk gebruiker.

Deze cursus is perfect voor cursisten die al een B1-niveau cursus hebben afgerond en die Nederlands al kunnen begrijpen en spreken op een intermediair/halfgevorderd niveau over alledaagse professionele en privé onderwerpen.

Het B2-niveau voor gevorderden zorgt ervoor dat je communicatievaardigheden zullen worden verbeterd en bevordert je taalkundig begrip van de Nederlandse taal. Na het afronden van deze cursus zul je de hoofdgedachte van complexere teksten kunnen begrijpen en technische discussies kunnen voeren in jouw werkveld.

Onze B2 cursussen zijn bedoeld voor hen die hun luisteren, spreken, lezen en schrijven in het Nederlands willen versterken. Krijg de vaardigheden die je nodig hebt om onafhankelijk simpele én complexe taken uit te voeren die begrip van de Nederlandse taal nodig hebben.

Starting from 350 EUR

Het bereiken van een Nederlandse taalvaardigheid op niveau B2 betekent bij ons dat je:

 • Zowel onderwerpen gerelateerd aan je eigen persoonlijke leven, als uit de politiek, omgeving en media kunt presenteren en bediscussiëren in het Nederlands
 • Je mening kunt beargumenteren, voor- en nadelen verwoorden
 • Oorzaken en gevolgen kunt benoemen, hoofdlijnen van details onderscheiden, structuur herkennen en aanbrengen
 • Voorstellen, afspraken, beloftes en verwachtingen kunt communiceren
 • Enkele Nederlandse dialecten kan onderscheiden en verstaan
 • Teksten kritisch kunt lezen, begrijpen en evalueren en hier verschillende strategieën voor kan toepassen
 • Zelfstandig verschillende teksten hebt geleerd te schrijven
 • Spontaan en vloeiend op moedertaalsprekers kunt reageren
 • Gebruik kunt maken van alle verschillende tijden, in bijbehorende grammatica, in zowel gesproken als geschreven tekst
 • Statistische gegevens kunt begrijpen: statistische figuren kunt lezen en beschrijven, de belangrijkste conclusies hieruit trekken en verwoorden
 • Duidelijk kunt aangeven wat je wel en niet zeker weet, waar je over twijfelt of een dilemma ervaart. Om hulp kunt vragen, adviezen begrijpen en geven
 • De middelen hebt om op alle veelvoorkomende situaties in Nederland met zelfverzekerdheid te reageren
 • Voorbereid bent op het Staatsexamen niveau 2

Kies wat bij jou past!

Deze cursus is bedoeld voor leerders van de Nederlandse taal die eerder een halfgevorderde B1-niveau cursus hebben afgerond en op het B1-niveau zijn volgens de taalniveaus van het Common European Framework of Reference (CEFR) for languages. Als je interesse hebt in een B2 cursus zonder eerst B1-niveau cursussen te hebben afgerond raden we je aan om eerst een niveautest bij ons te doen.

Kies de cursus die het best bij jouw voorkeuren en beschikbaarheid past. Je kunt kiezen tussen een standaardcursus met lessen twee keer per week en een intensieve cursus met lessen vier keer per week. Daarnaast kun je kiezen tussen een klassikale cursus op onze locatie in Utrecht en een online cursus met lessen in onze virtual classroom via Zoom. Onze klassikale cursussen op locatie hebben lessen van 3 lesuren van 45 minuten per les. Online cursussen hebben lessen van 2 lesuren van 45 minuten per les.

Deze B2 Full Package cursus is de beste koop om het volledige B2 niveau voor gevorderd Nederlands bij Dutch First de volgen. Deze cursus zal je helpen om nog beter de Nederlandse grammatica te leren beheersen en verder te werken aan je uitspraak en actief onafhankelijk gebruik van het Nederlands in je dagelijks en professionele leven.

Doe mee met deze cursus en voltooi de eerste helft van het B2 niveau voor gevorderden in deze pakket-cursus die de eerste twee modules van de B2 cursus behandelt. In deze cursus leer je complexe informatie te verzamelen en te begrijpen voor onderzoek en het doen van interviews of verzoeken in het Nederlands.

Dit is de eerste van vier korte en uitdagende cursusmodules op het B2 gevorderde Nederlandse taalniveau bij Dutch First. Doe mee met deze cursus en start je B2-niveau cursus bij ons en leer geavanceerde grammatica om je te helpen bij je spreken en schrijven.

Dit is de tweede van vier cursussen op het gevorderde B2-niveau Nederlands bij Dutch First. Tijdens deze cursus leer je vaardigheden zoals het bieden of verkopen van zaken in het Nederlands, het doen van sollicitaties en het begrijpen van verbale én non-verbale signalen tijdens communicatie.

Dit cursuspakket behandelt de tweede helft van het B2 taalniveau voor gevorderden bij Dutch First. Doe mee met deze cursus om je B2 cursussen af te ronden en om je voor te bereiden op het NT2 Staatsexamen Niveau II door middel van een leuke, interactieve en uitdagende B2 cursus.

Deze cursusmodule is het begin van de tweede helft van het B2 niveau met deel drie van vier cursusmodules op het B2-niveau voor gevorderden. Tijdens deze cursus zul je werken aan speech-schrijven en debatteren terwijl je je kennis van zinsstructuren en moeilijke vocabulaire uitbreidt.

Tijdens deze laatste van vier cursusmodules op het B2 gevorderde niveau zul je het B2-niveau afronden en focussen op voorbereiding op het Staatsexamen NT2. Je leert ook over het houden van slechtnieuwsgesprekken en hoe je voor te bereiden op en het doen van sollicitatiegesprekken in het Nederlands.

Cursusmaterialen voor classroom-based courses

Het gebruik van boeken en andere cursusmaterialen tijdens de cursus is verplicht. De boeken zijn niet inclusief in de prijs en je kunt de boeken bij ons of in de meeste (online) boekhandels aanschaffen. Je docent zal ook extra materiaal verschaffen wat niet bij het tekstboek en bijbehorende werkboek hoort. Het huiswerk zal gebaseerd worden op het tekstboek en werkboek gebruikt tijdens de cursus.

Verplicht cursusmateriaal:

Contact! Nieuw 4 leer-werkboek en digitale omgeving € 62,95

Deze boeken zijn beschikbaar als gemengd online en geprint materiaal. Neem je leer-werkboek mee naar elke les.

Cursusmateriaal voor online cursussen

Onze online E-learning + virtual classroom cursussen zijn all-inclusive cursussen. Je krijgt bij je cursus 24/7 toegang tot de digitale leermiddelen met taaltraining zoals luistervaardigheid, uitspraak, lezen, schrijfoefeningen en Nederlandse grammatica, tot een maand na de cursus. Je ontvangt je studentenaccount en instructies voor de start van de cursus van ons. Voor iedere les is ongeveer 4 uur voorbereiding vereist (ook voor de eerste les!). Je hebt LIVE lessen Nederlands van 2 lesuren (2x 45 minuten) in onze virtual classroom, met een echte docent en klasgenoten. Boeken zijn voor deze cursus niet benodigd.

Cursuscertificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een officieel digital cursuscertificaat van Dutch First als bewijs van deelname in de cursus als je tenminste 80% van de lesuren hebt bijgewoond.

Feestdagen

Lessen die volgens schema op een nationale feestdag vallen worden verplaatst naar een vrijdag of de cursus zal met één lesdatum uitlopen. Er zijn geen lessen tussen kerst en nieuwjaar.

Login