Dutch Language School in Utrecht

Dutch Language School in Utrecht


Kies het juiste niveau voor uw cursus!

U kunt een gratis intake toets doen als u niet zeker weet welk niveau het juiste cursusniveau voor u is. Neem a.u.b. contact op met onze receptie om een afspraak in te plannen.Is de cursus waarvoor u zich aan wil melden vol? Neem contact met ons op via [email protected] om op de wachtlijst geplaats te worden.

Deze conversatie cursus bestaat uit praktische lessen om jouw gespreksvaardigheden, uitspraak en grammatica in dagelijkse gesprekken te verbeteren. Deze cursussen zijn speciaal voor hen die moeite hebben zich mondeling te uiten in een vreemde taal. 

 

Over de conversatiecursus

Elke les worden veschillende onderwerpen rondom het leven in Nederland besproken. Onderwerpen zijn gebaseerd op dagelijkse activiteiten en ervaringen zoals familie, winkelen, afspraken maken en communiceren op het werk. 

De onderwerpen worden vooraf benoemd zodat de cursisten de mogelijkheid hebben relevante woordenschat voor te bereiden ten behoeve van de gesprekken. 
 

De onderwerpen die tijdens deze cursus aan bod komen:

  • Familie en vriendschap
  • Vrijetijdsactiviteiten en hobby’s
  • Winkelen
  • Vakanties en vieringen
  • Gezondheid en fitheid
  • Onderwijs
  • Media
  • Het werkende leven en sollicitatiegesprekken

 

Cursus niveau 

De cursus is op het niveau B1 gebaseerd op de taalniveau's beschreven in het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).
 

De cursus afronden

Het is mogelijk om deze cursus als geheel of in delen af te ronden. Elke les bestaat uit twee lesuren. Elk lesuur bestaat uit 45 minuten. 

 

Cursusmateriaal

De benodigde materialen ontvangt de cursist tijdens de lessen en zijn inclusief in de cursusprijs.

 

Cursuscertificaat

U ontvangt een officieel (digitaal) cursuscertificaat aan het einde van de cursus, mits u 80% of meer van de cursus heeft bijgewoond en de cursuskosten heeft betaald. 

 

Dutch First TIP: Ben je klaar met Conversatie A2-B1? Bereid jezelf voor op Conversatie B2 door een van onze standaardcursussen Nederlands te volgen.