Dutch Language School in Utrecht


Onze A2-2 cursus gaat verder waar de A2-1 cursus is gestopt en beslaat het laatste deel van de leergang Contact!1, hoofdtukken 10-12. De cursus is voor diegenen die hun studie op A2 niveau willen afronden.   

Dit zijn onze meest intensieve cursussen waarbij je in sneltreinvaart moeiteloos leert communiceren in het Nederlands. Per cursus krijg je 40 lesuren (a 45 minuten) in 10 dagen (twee weken) en voor een extra boost totaal ongeveer 15 uur aan huiswerk (1,5 uur per dag).
 

De cursus zal bestaan uit zowel werken met de groep als individueel werken, discussies, luisteropgaven en huiswerk. Cursisten van deze cursus voltooien hun studie op niveau A2 gebaseerd op de taalniveaus zoals omschreven volgens de Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).


Cursus onderwerpen
Praten over woningtypen, een woning zoeken, praten over je eigen huis, het huren van een kamer, meubels en apparatuur, een verhaal uit het verleden vertellen, een formele brief schrijven, je mening geven, de hoofdpunten van een nieuwsbericht begrijpen, praten over het weer, informatie over Nederland begrijpen, het Nederlandse schoolsysteem, vertellen over je studie of werk, praten over je werkdag, informatie begrijpen over een stage. 

Cursus grammatica
Bijvoeglijk naamwoorden eindigend op -en, betrekkelijk voornaamwoord: die/dat en de relatieve bijzin, herhaling van voltooid tegenwoordige tijd, onvoltooid verleden tijd, toekomstige tijd en gebiedende wijs, eu, oe.

Na afloop van de cursus
Na afloop van de cursus zullen de deelnemers hun woordenschat hebben uitgebreid en in staat zijn om veelgebruikte uitdrukkingen te begrijpen. Zij zullen in staat zijn over gewone onderwerpen zoals school, familie, vakantie, en de werkdag te praten. Het zal gemakkelijker zijn om te lezen en te reageren op eenvoudige advertenties en onderwerpen te bespreken betreffende het dagelijks leven. Zij zullen in staat zijn om gesprekken te voeren en te praten over mensen, plaatsen en dingen met behulp van iets meer geavanceerde zinnen met betrekking tot tijd en plaats.

Cursus prijs: € 359


Dutch First TIP: Als je na deze cursus jouw Nederlandse avontuur wil voortzetten, kun je je aanmelden voor Nederlands B1-1 en verbeter jouw grammatica.