Dutch Language School in Utrecht


Onze cursus KNM dient als voorbereiding voor studenten die het verplichte examen Kennis Nederlandse Maatschappij in het Nederlands willen gaan afnemen.

Over de cursus
De cursus bestaat uit een combinatie van groepswerk in de cursus en huiswerk. Tijdens de cursus worden 10 onderdelen behandeld die onderdeel zijn van het examen Kennis Nederlandse Maatschappij. Het doel van de cursus is het verkrijgen van meer kennis over de Nederlandse samenleving, het politieke systeem en de maatschappelijke normen en waarden. Tijdens de lessen zal er door middel van groepsgesprekken, werken met teksten, en uitwisseling van ervaringen en meningen gewerkt worden aan het begrip van de Nederlandse maatschappij. Het huiswerk zal vooral bestaan uit teksten en woordenschat. 

Cursusniveau
Wij raden deelnemers aan om eerst de volgende cursussen te hebben gevolgd: standaard of intensief A1-1, A1-2, A2-1 en A2-2, of vergelijkbare cursussen bij een andere school. Dit raden wij aan vanwege het A2 niveau waarop het KNM examen wordt afgenomen.
Het KNM examen wordt geregeld door de Nederlandse overheid. Voor data en aanmelding voor het examen, kun je terecht op deze website: https://www.inburgeren.nl/examen-doen/aanmelden.jsp  
Voor meer informatie over het examen, zie: www.inburgeren.nl
 
Voltooiing van de cursus
Elke cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en je kunt kiezen uit een twee weken durende intensieve cursus met lessen van maandag tot en met vrijdag, een vijf weken durende cursus met lessen twee keer per week, of een cursus met 1 bijeenkomst per week gedurende 10 weken. Indien je minstens 80% van de lesuren van de cursus hebt gevolgd, ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. 
 
Cursusmaterialen
Het verplicht te gebruiken boek 'Bagage' is niet inbegrepen in de cursusprijs. Aanvullend materiaal zal voorbereid worden door de docent in overeenstemming met de vereisten van de deelnemers. Het huiswerk zal bestaan uit opgaven uit het boek en materiaal uitgedeeld tijdens de cursus.