Dutch Language School in Utrecht


Deze cursus gaat verder waar standaard cursus A1-1 is opgehouden en behandeld de hoofdstukken 4 t/m 6 van het boek "Contact! 1". Nederlands A1-2 is voor diegenen die een basiskennis hebben van de Nederlandse taal of voor diegenen die hun Nederlandse taalkennis willen uitbreiden.   Onze standaard cursussen hebben twee keer per week les gedurende vijf weken, met een totaal van 10 sessies. Iedere sessie bestaat uit 3 lesuren (à 45 minuten) met een totaal van 30 lesuren. Deze cursus beslaat de hoofdstukken 4 t/m 6 van het boek "Contact! 1". Cursisten van deze cursus eindigen hun studie op niveau A1 gebaseerd op de taalniveaus zoals omschreven volgens de Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).


Cursus onderwerpen
Eten en maaltijden, dagen van de week, maanden en seizoenen, de tijd benoemen, afspreken, bestellen in een restaurant, de weg vragen en de weg wijzen, afstand, vervoermiddelen, een voorstel doen, afspraken maken, plaatsen reserveren, winkelen: kleding, kledingwinkels, mode, kleuren en maten, praten over je familie, uiterlijk beschrijven, een compliment geven, emoties benoemen, Nederlandse feestdagen, karakter beschrijven.

Cursus grammatica
Gebiedende wijs, bijwoorden hier en daar, korte en lange vocalen: aa/a, oo/o, ee/e, ie/i, uu/u, bijvoeglijk naamwoord, rangtelwoorden, persoonlijk voornaamwoord: subject en object, hoofdzin + bijzin en voegwoorden, bezittelijk voornaamwoord, drie functies 'je' (onderwerp, voorwerp, bezittelijk), praten over de toekomst, scheidbaar werkwoord, verkleinwoord.

Na het afronden van de cursus
Na het afronden van deze cursus zou de cursist in staat moeten zijn iets te bestellen in een restaurant en eenvoudige activiteiten te omschrijven gerelateerd aan de verleden en tegenwoordige tijd, praten over eigen en andermans activiteiten, het hebben van eenvoudige discussies, gebruikmakend van eenvoudig redeneren (daarom, omdat), tickets te bestellen en het geven en begrijpen van een routebeschrijving. Cursisten zullen een grotere kennis hebben van de Nederlandse geografie en activiteiten.


Cursusprijs: € 299 (weekend: €329)

 

Dutch First TIP: Wil je jouw Nederlandse avontuur voortzetten, meld je dan aan voor de cursus Nederlands A2-1 en vergroot jouw woordenschat.